Мени
Вашата кошничка
Пролетен саем!
Пролетен саем!
Учење низ игра куферче
-20 %
Читајте песнички, гатанки, учете ги буквите, животните, превозните средства... сечете и лепете стикери, цртајте, бојте и забавувајте се! Изданијата с..
1,230.00 ден. 1,540.00 ден.
Без ДДВ:1,230.00 ден.
ЈУНИОР куферче бр.1
-33 %
5 ВОЗБУДЛИВИ книги за млади читатели! 1.    ПРИКАЗНИ ОД ГРАДИНКА Васил Тоциновски2.    СКОКОТ ГРАД Ва..
444.00 ден. 660.00 ден.
Без ДДВ:444.00 ден.
101 начин да ја спасиме земјата
-57 %
Можеме ли да ја спасиме планетата?Да, и тоа на многу начини!Можеме да ја штедиме енергијата, да ја заштитуваме недопрената природа, да се прид..
99.00 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Англиски за најмладите
-24 %
“Англиски за најмладите” е мала сликовница составена од илустрации кои се објаснети со повеќе од 550 англиски зборови. Поимите се преведени и на макед..
99.00 ден. 130.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Едукативен постер - Букви
-34 %
Нова серија на илустрирани едукативни постери како дел од едицијата „Учење низ игра со Феникс“. Области: 1. Букви 2. Броеви 3. Годишни времиња 4...
99.00 ден. 150.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Карл е Карл
-67 %
Карл вели дека е лав! Но, дали е лав...?Карл се преправа дека е лав и ја плаши мајка му. Но, тогаш и самиот ќе се уплаши!„Вашите деца заслу..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Приказната за Харди
-72 %
Си беше едно момче кое се викаше Харди. Тој имаше црвена коса, најчесто исправена нагоре, пеги на носот и растојание меѓу предните заби. Носеше кратк..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Шеќерното дете
-66 %
Автентична приказна и лично сведоштво за триумфот на љубовтаЕља, која среќно растеше во хармонично семејство, oдеднаш станува ќерка на „непријател..
99.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Покажи што знаеш 1
-42 %
ПОКАЖИ ШТО ЗНАЕШКреативни работни листовиЛинии и форми Логички решавалки..
99.00 ден. 170.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Покажи што знаеш 2
-42 %
ПОКАЖИ ШТО ЗНАЕШКреативни работни листовиРелации Логички решавалки Линии и форми Гатанки..
99.00 ден. 170.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Патувачки циркус
-31 %
Продолжение на популарниот и урнебесен серијал за едно љубопитно семејство и за нивните патувања низ светот!Вака започна патувањето... Видовме цр..
249.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:249.00 ден.
Лето во градот
-31 %
НОВО продолжение на популарниот и урнебесен серијал за љубопитното семејство на Чарли и нивните неверојатни патувања низ светот!Нешто сомнително с..
249.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:249.00 ден.
Патувањето во Куба
-31 %
Во оваа НОВА книга од популарниот серијал „Патувањата со моето семејство“, Чарли оди во Куба, остров полн со изненадувања, тајни и спротивности!По..
249.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:249.00 ден.
Патувањата со моето семејство
-31 %
Кога ќе го слушнете зборот „одмор“, на што помислувате? Плажи и топла вода? Убави хотели со базени?  Гигантски лизгалки на вода и забавни парков..
249.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:249.00 ден.
Повторно на патување!
-31 %
Кога мајка ми нѝ кажа дека ќе живееме во едно мало село на југот на Франција, јас и брат ми бевме вчудоневидени. Дали беше сериозна? Една година во Ф..
249.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:249.00 ден.
Четирите годишни времиња
-24 %
ЏАМБО БОЕНКА – ЧЕТИРИ ГОДИШНИ ВРЕМИЊАПролет Лето Есен Зима..
99.00 ден. 130.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Штурчо
-38 %
Ѓорѓи Прчков роден е во Битола 1942 година во занаетчиско семејство. Живее и работи како наставник по македонски јазик во родното место. Подеднакво пи..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Гатанки - торбичка
-24 %
Учење низ игра – избор на 130 гатанки..
99.00 ден. 130.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Како до правилно, брзо и лесно учење низ игра
-53 %
Водич за родителите, воспитувачите и наставниците Десет основни правила за помош на децата при учењето Позитивниот став за способностите на децата..
99.00 ден. 210.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најубави бајки
-45 %
Избор од најубавите бајки на Ханс Кристијан Андерсен во мало и џебно издание. Палешка, Огнилото, Оловниот војник, Царевата нова облека, Свињарот, Слав..
99.00 ден. 180.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најпознати градби на светот
-25 %
Кинески ѕид Триумфална капија Кривата кула Дворецот Версај Таџ Махал Ѕид на плачот И многу други.....
240.00 ден. 320.00 ден.
Без ДДВ:240.00 ден.
Мориња и океани
-25 %
Енциклопедијата “Мориња и океани” содржи безброј прашања и одговори за животинскиот и растителниот подводен свет, тајните на длабочините, големите мор..
240.00 ден. 320.00 ден.
Без ДДВ:240.00 ден.
Фауна
-21 %
Високо во планините, длабоко во морињата, во непреодните џунгли, во врелите пустини – нашата планета ја населуваат милијарди живи суштества кои го соч..
230.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:230.00 ден.
Човечко тело
-21 %
Човечкото тело е чудесен лавиринт! Науката постојано ја открива неговата тајна природа. Енциклопедијата “Човечко тело” е книга полна со факти и занимл..
230.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:230.00 ден.
Птици
-21 %
Птиците се одликуваат со способност каква што немаат луѓето, односно способноста да летаат. Во Енциклопедијата “Птици” ќе ги запознаете видовите и под..
230.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:230.00 ден.
Раскази од песокта
-56 %
„Раскази од песокта“ е книга полна со многу интересни, забавни и неверојатни приказни и авантури во кои малиот Томек го истражува светот околу него и ..
199.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:199.00 ден.
Календарот на Маите
-36 %
Шестоодделенецот Глеб ќе го напише датумот 23.05.2013 на еден древен ѕид од храм на Маите и ќе отпатува наназад низ времето со своите соученици Јура и..
249.00 ден. 390.00 ден.
Без ДДВ:249.00 ден.
Писмото до кралот
-53 %
Млад херој, тајна мисија, неверојатна авантура.Кога Тјури одговора на очајничкиот повик за помош, ќе се најде во опасна мисија што може да го чини..
199.00 ден. 420.00 ден.
Без ДДВ:199.00 ден.
Сири и Безгрижното коњче
-43 %
 Сири има ново хоби: јава на коњче од дрвена четка, што самата го направи. Малечкиот Ото, исто така, со голема радост направи дрвено коњче со дос..
199.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:199.00 ден.
Сири и исчезнувачката ѕвезда
-43 %
 Таткото на Сири има купено телескоп и е страстен истражувач на ѕвездите. Тој ѝ објаснува на Сири дека една ѕвезда по име Сириус свети најсјајно ..
199.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:199.00 ден.
Сири и храброто зајаче
-43 %
 Сири и Малечкиот Ото се пријавуваат за учество во детскиот натпревар за одгледување моркови. Најголемиот морков ќе биде награден! „Ќе одгледува..
199.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:199.00 ден.
Убаво однесување - бонтон за деца
-26 %
НАЈУБАВИОТ бонтон пристигна во Феникс! Kнигата УБАВО ОДНЕСУВАЊЕ е прекрасно илустрирано издание што ги учи децата како да се однесуваат во секојдневн..
333.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:333.00 ден.
Енциклопедија за девојчиња
-34 %
Оваа прекрасна илустрирана „Енциклопедија за девојчиња“ е напишана специјално за младите читатели, како вистински разновиден и сеопфатен прирачник во ..
299.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:299.00 ден.
Учење низ игра со буквите
-21 %
УЧЕЊЕ НИЗ ИГРА СО БУКВИТЕ претставува сет од едукативни картички со азбуката изработени во соработка со Логопедско друштво Интеракција плус. Картички..
333.00 ден. 420.00 ден.
Без ДДВ:333.00 ден.
Најубави сликовници за најмладите
-46 %
6 сликовници прилагодени за најмладите со следните теми:- домашни животни - шумски животни - зоолошка градина - морски свет - зеленчук - ов..
199.00 ден. 370.00 ден.
Без ДДВ:199.00 ден.
Патувањата со моето семејство куферче
-39 %
Кога имате родители кои сакаат да летуваат на оддалечени места, дури и стигнувањето таму може да биде авантура... Книгите изобилуваат со хумор, со ми..
1,099.00 ден. 1,800.00 ден.
Без ДДВ:1,099.00 ден.
Зора зад аголот
-66 %
Димитар Солев (1930-2003) е еден од најзначајните современи писатели. Тој е раскажувач, романсиер, драмски автор, есеист, книжевен критичар и преведув..
99.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Растителен свет
-59 %
Во енциклопедијата “Растителен свет” ќе најдете голем број прашања и одговори поврзани со растителниот свет на нашата планета. Ќе откриете од каде вод..
99.00 ден. 240.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Животински свет
-59 %
Енциклопедијата “Животински свет” ќе стане голем пријател на сите млади љубители на природата кои сакаат да го збогатат своето знаење за животните кои..
99.00 ден. 240.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Научници кои го променија светот
-57 %
Енциклопедиски албум со 60 самолепливи сликички!Јохан Кеплер Пјер и Марија Кири Никола Коперник Антоан Лоран де Лавоазје Леонардо да Ви..
99.00 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Берлин
-72 %
Паѓа Берлинскиот ѕид. Kонтинент подалеку, во психијатриската клиника во Монтреал, пациент се буди од двегодишната зашеметеност.Неговата опсесија со Бе..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Прирачник за менаџери и сите оние кои сакаат пари
-60 %
“Тој е урнебесен, сатиричар кој го освои светот како невреме... духовит набљудувач на животот.” – THE NEW YORK TIMESПрирачникот за менаџери е омил..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најголемите светски шпиони
-67 %
Возбудлива хронологија на историскиот развој на шпионажата од првите почетоци до денешни дни. Неверојатни подвизи на голем број непоправливи хазардери..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Единаесетти роман, книга осумнаесетта
-67 %
Бјорн Хансен, почитуван градски благајник, само што наполнил педесет години и е ужаснат од помислата дека случајноста му го управувала животот. Пред о..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Некропола
-51 %
Борис Пахор е еден од најголемите словенечки писатели, кандидиран за Нобелова награда за литература. Роден е на 26 август 1913 год., во Трст. По основ..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Блекингегатан 32
-67 %
„Мислев дека ја познавам Грета Гарбо“. Со овие зборови Лена Ајнхорн го започнува својот роман „Блекингегатан 32“. На крајот на деведесеттите години, А..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Крвава приказна
-67 %
Мејн, 1980. Утописката будистичка заедница е на работ на колапс. Авторитетот на харизматичниот водач се руши откако неговите следбеници сфаќаат дека с..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Осаменоста во животот на Лидија Ернеман
-62 %
Лидија Ернеман пораснала како единствено дете на мала фарма во северна Шведска. По дипломирањето почнува да работи како ветеринар во сосема нова среди..
99.00 ден. 260.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Свиналангорна
-67 %
„Свиналангорна“ е роман првенец на Сузана Алакоски. Високо оценет од критичарите, набрзо станува шведски бестселер со повеќе од 400.000 продадени копи..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Хорор приказни
-51 %
Избор на хорор приказни:Ги де Мопасан – ВолкГи де Мопасан – Крвна одмаздаНиколај Гогољ – Маѓепсано место Едгар Алан По – Предавничко срцеЕмброуз Бирс ..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Крими приказни
-51 %
Избор на крими приказни:Вилијам ле Ке – Пурпурна смрт Чарлс Дикенс – Судење за убиство Џ. К. Честертон – Тајната градина Едгар Валас – Сложувалка на з..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Самец
-38 %
Автор: Момо Капор
Романот Самец е потресна приказна за еден од последните големи српски сатиричари, кој заборавен и од читателската публика и од критиката, живее повлеч..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Љубов, убавина, слава
-51 %
Оваа книга го претставува славниот американски уметникпреку неговите записи, размислувања и транскрипции нанеговите разговори со луѓето со кои..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Јас сум гениј
-51 %
Во оваа многу ретка и мошне значајна автобиографска книга,авторот Салвадор Дали (1904-1989) ги објаснува своите животни и уметнички постапки,к..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Ослободување на прстите (Есеи)
-51 %
Овој избор од есеи од Салвадор Дали ги содржи текстовите создадени од 1929-1937 година во надреалистичкиот период...
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Ниче
-51 %
Автор: Жан Грание
Книгата “Ниче” од Жан Грание е извонредно дело за севкупниот живот и творештвото на еден од најголемите мислители од деветнаесеттиот век.  Студи..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Како до сопствено совршенство
-38 %
Автор: Сондра Реј
Книгата “Како до сопствено совршенство” од Сондра Реј содржи начини за афирмација и вежби со чија помош можете да ги решите психолошките потешкотии ко..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Нострадамус - неоткриени пророштва
-51 %
Најголемиот пророк на сите времиња оставил неверојатна порака за луѓето од XXI век. Откријте ја неговата тајна!Michael de Nostradame, познат под и..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Зошто мажите не слушаат и не можат да прават две работи во исто време
-38 %
Како секогаш да задоволите една жена?Умилкувајте се, фалете ја, разнежнете се, воодушевувајте се, уживајте, посветете ѝ се, соживувајте се, пејте сере..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Неисчешлани мисли
-38 %
Изреки Афоризми Парадокси Каламбури Епиграми..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Зен приказни
-38 %
Танзан и Екидо патуваа по каллив пат. Паѓаше силен дожд. Одејќи, сретнаа убава девојка облечена во кимоно од свила, која поради калта не можеше да ја ..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најеротските писма до Нора
-38 %
Автор: Џемс Џојс
Но, о, Боже, зарем јас не би ти ги дарувал сите кралства на овој свет кога само би можел. О, душо, толку сум љубоморен на минатото, а сепак ги грицкам..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Новооткриени масонски тајни
-38 %
Во средиштето на истражувањето на потеклото на масонството од страна на двајцата слободни ѕидари Кристофер Најт и Роберт Ломас, е загадочната личност ..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Пролетта на емигрантите
-60 %
Светот е полн со емигранти. Едни се такви надвор од државата, а други внатре во неа. Најтажно е кога емигрираат душите на луѓето и на нивно место доаѓ..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
101 Начин да го препознаеш принцот на бел коњ
-53 %
Во оваа духовита, иронична и забавна книга ќе пронајдете совет како да го препознаете принцот на бел коњ и како да побегнете од мажите кои ви изгледаа..
99.00 ден. 210.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Жици на животот
-38 %
Автор: Ши Тиешинг
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на ко..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Ах, Ксијанг Ксу!: кинески приказни
-38 %
Автор: Тје Нинг
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на ко..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Љубовната приказна на младиот калуѓер: кинески приказни
-38 %
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на ко..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Крвен притисок
-38 %
Зголемениот крвен притисок е најмасовното заболување во светот, од кое страда секој четврти човек, а по педесеттата година од животот секое второ лице..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Книга за чајот
-38 %
“Книга за чајот” се смета за дело со најубави есеи кои на човекот од Запад му го претставуваат источниот начин на размислување. Авторот на книгата, Ка..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Правилна исхрана за здрав живот
-38 %
Автор: Џон Алтман
Правилна исхрана за долг живот на д-р Џон Алтман е книга за сите оние кои сакаат и умеат да се грижат за својот живот, како и за оние кои мислат ..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Јога
-62 %
Без разлика колку години имате, вие можете да имате здрав и активен живот, едноставно следејќи ги вежбите од оваа книга. Тие се јасно и внимателно обј..
99.00 ден. 260.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најуспешни диети
-38 %
Диетата претставува дел од систематскиот план со кој се постигнува, пред се, промена на начинот на живеење, кој ќе резултира со задоволство од постигн..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Процес
-15 %
Франц Кафка (1883-1924) е едно од најзначајните имиња на современата светска литература и современиот роман. За тоа сведочат фактите што сите најпозна..
297.50 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:297.50 ден.
Ревизор
-15 %
Комедијата Ревизор го прославила Николај В. Гогољ и како голем комедиограф, а тоа дело, иако во чист руски дух, се игра и денес на многу светски сцени..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Епот за Гилгамеш
-15 %
Епот за Гилгамеш е најстарото книжевно дело за кое знаеме. Иако не можеме прецизно да го одредиме времето на неговото создавање, претпоставуваме дека ..
161.50 ден. 190.00 ден.
Без ДДВ:161.50 ден.
Злосторство и казна
-15 %
Злосторство и казна е прв меѓу големите романи кои на Фјодор Михајлович Достоевски му донесоа светска слава. Најпознат е и најпопуларен најверојатно п..
416.50 ден. 490.00 ден.
Без ДДВ:416.50 ден.
Одисеја
-15 %
Автор: Хомер
Хомер е грчки поет кому му се припишуваат еповите Илијада и Одисеја. Тој се смета за најголем старогрчки поет и зачетник на европската книжевност, зат..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Хајди
-15 %
Швајцарската писателка Јохана Шпири (1827-1901) е еден од многубројните примери во светската литература кога по многу напишани и објавени дела за возр..
229.50 ден. 270.00 ден.
Без ДДВ:229.50 ден.
Петар Пан
-15 %
Џејмс Метју Бари, шкотски автор и писател за деца, станал познат по објавувањето на приказната за Петар Пан, момчето кое живее во Недојдија, војува со..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Доктор Офболи
-15 %
Доктор Офболи е главниот јунак на истоимената, популарна книга за деца на познатиот руски писател Корнеј Чуковски (1882 – 1969). Авторот има напишано ..
153.00 ден. 180.00 ден.
Без ДДВ:153.00 ден.
Дневникот на Ана Франк
-15 %
Автор: Ана Франк
Ана Франк е родена во 1929 година во Франкфурт, Германија, како ќерка на еврејски емигранти кои поради германскиот фашизам во 1933 година пребегнале в..
272.00 ден. 320.00 ден.
Без ДДВ:272.00 ден.
Пипи долгиот чорап
-15 %
Книгата за деца „Пипи Долгиот Чорап“ е дело на шведската авторка Астрид Линдгрен (1907-2002). Со пишување започнала да се занимава сосема случајно, ко..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Зора зад аголот
-66 %
Димитар Солев (1930-2003) е еден од најзначајните современи писатели. Тој е раскажувач, романсиер, драмски автор, есеист, книжевен критичар и преведув..
99.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Повест за Рушка
-72 %
Неговото последно дело воопшто, романот „Повест за Рушка“, е своевидна синтеза на досегашниот книжевен опус на Ортаков. Поделен во 10 поглавја, во ром..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Срна
-72 %
Романот „Срна“ ги отсликува навиките, обичаите и тивкиот стил на живеење на едно тетовско семејство, низ призмата на ликот на убавата, црвенокоса дево..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Стории
-60 %
Кога предавам граматика, времето го претставувам како математичка права. Во средината е сега (граматички - моментот на зборување). Пред тој момент е м..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Кога Ендемските роботи доаѓаат
-60 %
Градот и етиката
-60 %
Книгата „Градот и етиката“ е дело на искусен и вешт автор, мајстор на литературниот збор, првокласен научник, кој своите знаења и умеења ги користи во..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Душа носиме
-60 %
Збирката раскази „Душа носиме“ од Велко Неделковски е составена од триесет и осум кратки раскази, различни по жанр и по тематска определба, мошне кохе..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Раскажувај ми за сечењето на корените
-60 %
„Расказите на Настева се една исповедна проза, проза за природното на човековиот парадокс, за зоната на субјективното – во нив станува збор за површни..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Печатот на вистината
-51 %
Гоце Ристовски во „Печатот на вистината“ се обидува да го следи начинот на кој театарот преживеа како жива традиција, постојано докажувајќи ја сопстве..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најголемите учители на етиката
-67 %
Етиката го привлекува вниманието на културната и научната јавност заради високите вредности кои ги развива во животот, а како истражување таа е една о..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Погорелци
-51 %
Најновиот авторски ракопис „Погорелци“ од Владимир Плавевски содржи ексклузивитет на темата што ја обработува како и начинот и стилот како ја обработу..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Силјан
-51 %
Ракописот од Зафир Хаџиманов под наслов „Силјан“ е, всушност, извонреден синопсис за стрип, но и за игран филм. Сценариото е напишано во септември 19..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Турски поговорки и изрази
-60 %
Автор: Соња Прус
Народното творештво на секој народ е разновидно и богато. Во него спаѓаат и умотворбите, односно народните поговорки и изразите што се вкоренети во ја..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Земјата потпевнува во Бе-мол
-72 %
Велс, 1950-тите години, мало тивко гратче во кое малкумина се подготвени да ја кажат вистината...Младата Гвени Морган има дарба – таа секоја вечер..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Пет мали индијанци
-73 %
Автор: Мишел Гуд
Кени, Луси, Хауи, Мејзи и Клара. Пет деца оттргнати од своите семејства. Поранешни ученици во Мисионерското училиште. Раштркани низ запуштените и ва..
99.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Астра
-72 %
Дали би можеле да се видите себеси онака како што другите ве гледаат?Родена и порасната во оддалечена комуна во Британска Колумбија, Астра Брајн д..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Индијански коњ
-50 %
Романот „Индијански коњ“ е незаборавно ремек-дело на еден од водечките канадски писатели Ричард Вагамис и еден од 20-те најдобри романи на изминатата ..
180.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:180.00 ден.
Златниот кафез
-10 %
Џек и Феј имаат наизглед идиличен живот… барем така се чини на прв поглед. Таа е мажена за успешен бизнисмен со кого има прекрасна ќерка. Иако заедно ..
360.00 ден. 400.00 ден.
Без ДДВ:360.00 ден.
Клаузулата за татковство
-50 %
„Разурнувачки и брутално искрен портрет на едно модерно семејство. Борба на генерации, кои се обидуваат да опстојат заедно“ National Book Award for T..
180.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:180.00 ден.
Мажи во моја ситуација
-42 %
Осло, 1992. Арвид Јансен има триесет и осум години, разведен и препуштен сам на себе. Тој ги губи или го напуштаат сите што му се драги. Животот му ст..
210.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:210.00 ден.
Пепел во устата, песок во чевлите
-40 %
Арвид Јансен е кревко, хиперсензитивно момче кое живее во предградието на Осло, во раните шеесетти години. Неговото семејство е сиромашно – татко му е..
150.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:150.00 ден.
Библиотека на сенките
-20 %
???? МИСТЕРИОЗНО убиство на Лука Кампели во неговата антикварна книжарница... ТАЈНО библиофилско друштво...  Некои луѓе поседуваат огромна МОЌ ..
399.00 ден. 500.00 ден.
Без ДДВ:399.00 ден.
Нештата што ќе ги видите само кога ќе забавите
-20 %
Како да бидете спокојни и мудри во забрзаниот светБестселер продаден во повеќе од 3 милиони примероци„Дали светот е толку забрзан или &n..
480.00 ден. 600.00 ден.
Без ДДВ:480.00 ден.
Една мала грешка
-10 %
Автор: Ема Куртис
Вики Сигрејв е благословена: три убави деца, успешен и доминантен сопруг, одлични пријатели и работа што ја сака. Кога таа носи одлука во дел од секун..
360.00 ден. 400.00 ден.
Без ДДВ:360.00 ден.
Сребрени крилја
-11 %
„Сребрени крилја“ на шведската писателка Камила Лекберг е долгоочекуваното продолжение на нејзиниот бестселер „Златниот кафез“ – психолошки трилер, во..
400.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:400.00 ден.
Тајна
-10 %
Книга полна со ТАЈНИ  во која се испреплетени  радоста и тагата, страста и љубовта…Една старица умира и остава таен дневник на своето ..
360.00 ден. 400.00 ден.
Без ДДВ:360.00 ден.
Локум
-11 %
Приказна за бурна љубовна врска... Експлицитно еротска, искрена и отворена.Холандски скулптор во своето студио, бесен поради љубовта што ја изгуб..
320.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:320.00 ден.
Принцезата Султана
-11 %
Автор: Џин Сасон
Замислете принцеза која блеска од скапоцени дијаманти и бисери и живее во незамислив луксуз, а во стварноста таа живее во златен кафез. Без слобода, г..
320.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:320.00 ден.
Принцезата Султана: Ќерките на принцезата Султана
-11 %
Автор: Џин Сасон
Интимна исповест на жените од Саудиска Арабија за сексот, љубовта, бракот и судбината на прекрасните ќерки под превезот…..
320.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:320.00 ден.
Принцезата Султана: Прстенот на принцезата Султана
-11 %
Автор: Џин Сасон
Нејзината приказна за декадентниот луксуз станува политички повик - таа се надева дека ќе го рашири зборот и ќе инспирира многу кругови на Султана да ..
320.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:320.00 ден.
Принцезата Султана: Неисплачени солзи
-11 %
Автор: Џин Сасон
Најновата приказна за принцезата Султана, нејзиното семејство и пријателите е непроценливо сведоштво за животот на жените во нејзината татковина и тро..
320.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:320.00 ден.
Принцезата Султана: Чувај ја мојата тајна
-11 %
Автор: Џин Сасон
Додека немирите го потресуваат целиот арапски свет, сведоци сме на безумието и војната кои разурнуваат во Сирија, Ирак, Либија и Јемен, однесувајќи и ..
320.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:320.00 ден.
Како го добив талентот за живеење
-60 %
Холандскиот бестселер, инспиративната и трагикомична автобиографска приказна „Како го добив талентот за живеење“ од авторот Родан ал Галиди е конечно ..
200.00 ден. 500.00 ден.
Без ДДВ:200.00 ден.
Бесплатна испорака за нарачки над 1000 денари.